AdobeStock_317327971_pink_lo.jpg
Line separator

UUTISET 
JA BLOGI 

Ajankohtaista tietoa sekä hankkeen taustoja ja tavoitteita avaavia kirjoituksia.

Search

MEDIATIEDOTE 24.11.2020 klo 08


Kaikille kone -hyväntekeväisyyskonsertissa tänä iltana artistina on Kasmir ja juontajana Esko Eerikäinen. Konsertti toteutetaan striimattuna Tavastia-klubilta Radio Novan alustalle. Konsertilla kerätään rahavaroja tietokoneiden hankkimiseksi vähävaraisille koululaisille ja opiskelijoille Kotimaanavun kautta.


Marraskuinen harmaus on aika katkaista tänään ja kuunnella tiivis tunnin setti musiikkia legendaariselta Tavastia-klubilta. Samalla on mahdollisuus tutustua Kaikille kone -kampanjaan ja tehdä hyvää.


”Perheellisillä ystävilläni on tietääkseni kaikki mahdollisuudet hankkia tietokone lapsillensa. Tiedän kuitenkin sen, että näin ei todellakaan ole kaikissa perheissä. Jos osallistumalla tähän keikkaan pystyn tekemään edes pienen muutoksen tähän, niin olen tyytyväinen ja onnellinen”, summaa motivaatiotaan illan settiin konsertin artisti Kasmir.


”Olemme Radio Novan ohjelmissamme huomanneet, että ainutlaatuisuutensa takia tämä kampanja on resonoinut kuulijakunnassamme ja herättänyt paljon keskustelua, vaikka elämme keskellä hyväntekeväisyyskonserttien putkea. Itselleni on kunnia-asia olla kampanjassa mukana. Omasta nuoruudestani tiedän, ettei koneen omistaminen ole kaikille itsestään selvää. Haluan tehdä kaikkeni, että jokaisella suomalaisnuorella on toimiva tietokone käytettävissään”, Esko Eerikäinen kertoo.


Konsertti on verkkokatsojalle maksuton, mutta koneiden hankkimiseksi konserttiin myydään 50, 20 ja 10 euron hintaisia kannatuslippuja Tiketin kautta. Tiketti lahjoittaa tukilippujen myynnistä saatavan summan täysimääräisenä suoraan Kaikille Kone -keräykselle. Konsertin aikana lahjoittaminen tapahtuu helposti MobilePaylla numeroon 10103.


”Yli 100 000 suomalaislasta kasvaa perheessä, jossa toimeentulo jää laskennallisen köyhyysrajan alapuolelle. Voimme kaikki yhdessä olla varmistamassa, ettei yksikään nuori putoa kyydistä puuttuvien opiskeluvälineiden vuoksi”, vetoaa tuottaja Ilkka Kalmanlehto Kotimaanavusta.


Digitaalista tasa-arvoa ja kestävää kehitystä


Kaikille kone -kampanjassa on vapaaehtoisvoimin mukana joukko teknologiayrityksiä ja yhteiskunnan toimijoita. Tänä syksynä kampanjaa kannattelevat 3stepIT, Posti, DB Schenker, Avalon, Bauer Media ja Kotimaanapu. Lisäksi Tukikummit-säätiö, Opetushallitus ja Kuntaliitto tukevat kampanjaa.

”Yhteistyöllä kampanjaan sitoutuneiden organisaatioiden kanssa toimitamme käytettyjä kannettavia tietokoneita niitä tarvitseville oppilaille. Kasmirin konsertti on toimiva tapa kerätä rahavaroja yrityksiltä ja yksityisiltä tarvittavien lisäkoneiden hankkimiseen ja samalla tehdä kiertotalousteko", kertoo illan konsertissa haastateltava 3stepIT:n toimitusjohtaja Mika Enberg.


Käytännössä yrityskäytöstä poistuvat, hyväkuntoiset koneet kerätään, jonka jälkeen lahjoitetut laitteet kulkevat DB Schenkerin kyydillä 3stepIT:lle tietoturvattaviksi. Tämän jälkeen laitteet lähtevät lahjoitusvaroilla hankituin käyttöjärjestelmälisenssein varustettuina Postin kuljettamina paikallisille yhteistyökumppaneille, jotka jakavat laitteet niitä tarvitseville. Kotimaanapu ohjaa tietokoneita kaikkein vähävaraisimmille ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille yhteistyössä seurakuntien diakoniatyöntekijöiden kanssa.


Kasmirin konsertissa tiistaina 24.11. klo 20 haastatellaan Kaikille kone -kampanjaan sitoutuneiden yritysten edustajia. Oman tarinansa kertoo lahjoituskoneen saanut. Lisäksi saamme tervehdyksen kampanjan suojelijalta, tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä. Kasmir on palkittu ja vetovoimainen artisti, jonka sooloura lähti nousuun Vadelmavene-hitin kautta.


#kaikillekone #kaikillekonekasmir www.kaikillekone.fi

Kuvapankki: www.kaikillekone.fi/medialle


Konserttistriimi löytyy Radio Novan nettisivuilta, osoitteesta radionova.fi/kaikillekone.


Lahjoittaminen onnistuu joko MobilePaylla numeroon 10103 tai ostamalla kannatuslipun Tiketin verkkokaupasta.


Lisätietoa:


Ilkka Kalmanlehto tuottaja

Kotimaanapu +358 50 330 9308

ilkka.kalmanlehto@kirkkopalvelut.fi


Leena Piirto

viestintäjohtaja

Kirkkopalvelut, Kotimaanapu

+358 40 182 7264

leena.piirto@kirkkopalvelut.fi


Kati Lindholm

markkinointi- ja viestintäjohtaja

3 Step IT Oy

+358 40 5436978

kati.lindholm@3stepit.com

Petri Laakso

toimitusjohtaja

Avalon

+358 400 863 007

pete.laakso@avalon.fi

Timo Nurmi

vastuullisuusviestintäpäällikkö

Posti Group

+ 358 50 349 3597

Timo.Nurmi@posti.com


Pasi Ripatti

viestintäjohtaja

DB Schenker

+358 10 520 3756

pasi.ripatti@dbschenker.com

Harri Holmström

myyntipäällikkö

Radio Nova / Bauer Media

+358 050 67151

harri.holmstrom@bauermedia.fi


Kotimaanapu auttaa nopeasti apua tarvitsevia kaikkialla Suomessa. Kotimaanavulle suunnatut rahalahjoitukset ohjataan tarvitseville evankelisluterilaisen kirkon diakoniatyön kautta. Kotimaanapu on yksi Kirkkopalvelujen palveluista. Kirkkopalvelut on hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja, hyväntekeväisyystoimija sekä seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö. Kirkkopalvelut tarjoaa Seurakuntaopistossa koulutusta 3500 opiskelijalle ja Valona-hyvinvoinnissa varhaiskasvatus-, lastensuojelu- ja vanhuspalveluja. Organisoimme Yhteisvastuukeräyksen sekä Kotimaanapu-, Ruoka-apu.fi- ja Vapaaehtoistyo.fi -palvelut. Lisäksi järjestämme Kirkkopäivät ja Tiekirkkotoimintaa. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys. Kirkkopalvelut työllistää 412 työntekijää, sen jäseninä on 318 seurakuntaa ja 81 järjestöä. Kirkkopalvelujen liikevaihto vuonna 2019 oli 38,1 miljoonaa euroa. www.kotimaanapu.fi

3 Step IT Oy: Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme toimimaan vastuullisemmin. 3stepIT on suomalainen, kansainvälisesti yli 20 vuotta toiminut IT-laitteiden elinkaaren hallintaan erikoistunut edelläkävijäyritys. Kokonaispalvelumme avulla asiakkaat voivat hallita it-laitteiden rahoitusta, käyttöä ja uusimista kustannustehokkaasti, läpinäkyvästi ja ympäristöystävällisesti. Olemme voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä konserni, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 682 miljoonaa euroa. Meillä on tytäryhtiöitä 10 maassa ja palveluksessamme on noin 400 työntekijää. Viihtyisä ja moderni pääkonttorimme sijaitsee Ruoholahdessa. www.fi.3stepit.com

Avalon Oy on vuonna 1994 perustettu markkinointitoimisto, jonka erikoisosaaminen keskittyy kokonaisvaltaisen markkinoinnin suunnitteluun, teknologian ja modernin myyntityön yhdistämiseen sekä verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten kehittämiseen jatkuvana palveluna. Yritys työllistää 22 markkinoinnin asiantuntijaa Oulussa ja Helsingissä. www.avalon.fi

Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Ydinliiketoimintaamme kuuluvat postipalvelut, paketit, rahti ja logistiikkaratkaisut. Meillä on maan kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona. Toimimme kahdeksassa maassa. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli lähes 1,6 miljardia euroa ja työntekijöitä meillä on noin 21 000. www.posti.com


DB Schenker on maailman johtavia kuljetus- ja logistiikkapalveluiden tarjoajia, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat maakuljetukset, lento- ja merikuljetukset sekä sopimuslogistiikan palvelut. Vuonna 2019 DB Schenkerin liikevaihto oli 17 miljardia euroa ja työntekijämäärä 76 200, joista Suomessa työskentelee noin 1400 henkilöä. Sitoutumalla YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin DB Schenker tekee mitattavia tekoja muun muassa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, edistää vastuullista kuluttamista ja tuotantoa sekä osallistuu kestävien kaupunki- ja yhteisörakenteiden kehittämiseen. www.dbschenker.com/fi


75 views

MEDIATIEDOTE 17.11.2020

JULKAISUVAPAA 17.11. klo 08


Kaikille kone -kampanjassa on kyse paitsi rahanarvoisista lahjoituksista, myös nerokkaista kiertotalousteoista. Kampanjan toiminta ja tavoitteet soveltuvat erinomaisesti yritysten sosiaalisen vastuun kantoon, uskoo joukko teknolo-giayrityksiä ja yhteiskunnan toimijoita. He haastavat muita yrityksiä mukaan toimintaan käytettyjen tietokoneiden lahjoittamiseksi vähävaraisille nuorille. Huomiota nostatetaan Kasmirin verkkokonsertilla.


Yritysten ja organisaatioiden käytöstä poistuu vuosittain valtava määrä kannettavia tietokoneita. Muutamia vuosia käytössä olleet koneet eivät välttämättä ole riittävän tehokkaita yrityskäyttöön, mutta ne soveltuvat hyvin koululaisten ja opiskelijoiden välineiksi. Tähän tarpeeseen vastaa Kaikille kone -kampanja.


"Tietotekniset taidot ovat perusedellytys nykypäivän ja tulevaisuuden työelämässä. Logistiikka-alallakin tiedon on kuljettava tavaraa nopeammin, ja sen vuoksi jokaisen työntekijän työkalupakista löytyy tietoteknisiä laitteita. Jotta kukaan ei putoa tästä kelkasta ja voi pitää ovet avoinna haluamaansa ammattiin, haluamme varmistaa omalta osaltamme, että jokaisella nuorella on mahdollisuus käyttää tietokonetta koulunkäynnissään ja opiskelussaan", sanoo DB Schenkerin toimitusjohtaja Petteri Nurmi.


”Monet yritykset etsivät yhä sopivaa tapaa osoittaa sosiaalista vastuunkantoaan. Olemme kampanjatiimissä hyvin motivoituneita kampanjastamme, jolla keräämme yrityksistä poistettavia, mutta hyväkuntoisia kannettavia tietokoneita uusiokäyttöön vähävaraisille opiskelijoille. Starttaamme adventinajan tasan kuukausi ennen joulua järjestämällä Kasmirin hyväntekeväisyyskonsertin, kertoo toimitusjohtaja Petri Laakso Avalonilta.


Kaikille kone -kampanja järjestää varainhankintakonsertin tiistaina 24.11. yhteistyössä Radio Novan kanssa. Artistina konsertissa on Kasmir ja juontajana Esko Eerikäinen. Koronaepidemian vuoksi konsertti toteutetaan striimattuna.


”On tärkeää, että potentiaalilla ja lahjakkuudella on tasa-arvoinen mahdollisuus tulla löydetyksi. Mielestäni tietokoneet mahdollistavat tätä todella paljon. Nuoret saavat paremmin tietoa heitä kiinnostavista aiheista ja pystyvät syventämään tietojaan ja näin ollen myös taitojaan sekä saavat mahdollisuuden tuoda esille nämä taidot. Harva asia ahdistaa aidosti niin paljon, kuin hukkaan heitetty tai löytämättä jäänyt potentiaali. Sitä meidän nuorissa on, mutta tämän kampanjan avulla tilanteeseen saadaan positiivista muutosta”, kommentoi konsertin tähti Kasmir.


Digitaalista tasa-arvoa ja kestävää kehitystä


Digitaalisen tasa-arvon tukeminen on suomalaisessa tietoyhteiskunnassa toimiva lahjoituskohde. Tietokoneiden kierrättäminen auttaa myös hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.


”Tietokoneita käytetään kouluissa entistä enemmän tiedonhakuun, tehtävien tekoon ja verkkokurssien suorittamiseen sekä yhteydenpitoon opettajien ja opiskelukavereiden kesken. Digitaidot ovat mukana opetuksessa jo alimmilla luokka-asteilla. Olemme mielissämme, että saamme erityisesti näinä aikoina olla mukana parantamassa niiden koululaisten tietoteknisiä valmiuksia, jotka eniten apua tarvitsevat”, sanoo Postin paketti- ja verkkokauppa-liiketoimintaryhmän johtaja Arttu Hollmérus.


Yritysten on joka tapauksessa huolehdittava käytöstä poistuvien laitteiden asianmukaisesta kierrättämisestä. 3 Step IT Oy varmistaa lahjoituskoneiden asianmukaisen tietojen tuhoamisen.


”Yritykset kantavat aiheellisesti huolta siitä, ettei lahjoitettavien laitteiden sisältämä tieto kulkeudu yrityksen ulkopuolelle. Noudettaessa laitteet lahjoittajalta, käynnistyy auditoitu prosessimme, jossa tuhoamme laitteista kaiken tiedon lopullisesti ja poistamme mahdolliset ulkoiset tunnisteet. Yritykset voivat luottaa siihen, ettei organisaatiolle arvokasta tietoa jää kenenkään saatavaksi. Kannustan kaikkia yrityksiä vastuullisuuteen lahjoittamalla käytöstä poistetut toimivat tietokoneet opiskelijoillemme, sanoo 3stepIT:n toimitusjohtaja Mika Enberg.


Kaikille kone -kampanjassa on vapaaehtoisvoimin mukana joukko teknologiayrityksiä ja yhteiskunnan toimijoita. Tänä syksynä kampanjaa kannattelevat DB Schenker, Avalon, 3stepIT, Posti, Bauer Media ja Kotimaanapu. Lisäksi Tukikummit-säätiö, Opetushallitus ja Kuntaliitto tukevat kampanjaa.


Käytännössä yrityskäytöstä poistuvat, hyväkuntoiset koneet kerätään, jonka jälkeen lahjoitetut laitteet kulkevat DB Schenkerin kyydillä 3stepIT:lle tietoturvattaviksi. Tämän jälkeen laitteet lähtevät lahjoitusvaroilla hankituin käyttöjärjestelmälisenssein varustettuina Postin kuljettamina paikallisille yhteistyökumppaneille, jotka jakavat laitteet niitä tarvitseville. Kotimaanapu ohjaa tietokoneet kaikkein vähävaraisimmille ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille yhteistyössä seurakuntien diakoniatyöntekijöiden kanssa.


Kaikille kone Kasmirin kompein


Kaikille kone -konsertilla tiistaina 24.11. klo 20 alkaen kerätään rahavaroja tietokoneiden hankkimiseksi vähävaraisille koululaisille ja opiskelijoille. Lahjoittaminen tapahtuu helposti MobilePaylla numeroon 10103. Radio Novan alustalle Tavastiaklubilta striimattu konsertti on verkkokatsojalle maksuton, mutta koneiden hankkimiseksi myydään konserttiin kannatuslippuja Tiketin kautta.


Opetushallituksen selvityksen mukaan keväällä 2020 noin 10 000 koululaiselta puuttui tietokone. Kaikille kone -kampanjalla on toistaiseksi hankittu yhteensä 2813 konetta niitä tarvitseville. Tuhansilla koululaisilla koneen puute hankaloittaa edelleen opiskelua. Kampanjatavoitteeksi vuonna 2020 on asetettu 5000 lahjoituskoneen hankkiminen ja toimittaminen tarvitseville. Konsertin lahjoitustuotoilla Kotimaanapu hankkii hyväkuntoisia koneita lahjoitettaviksi koululaisille ja opiskelijoille.


#kaikillekone #kaikillekonekasmir www.kaikillekone.fi


Kuvapankki: www.kaikillekone.fi/medialle


Lisätietoa:


Petri Laakso

toimitusjohtaja

Avalon

+358 400 863 007

pete.laakso@avalon.fi


Pasi Ripatti

viestintäjohtaja

DB Schenker

+358 10 520 3756

pasi.ripatti@dbschenker.com


Timo Nurmi

vastuullisuusviestintäpäällikkö

Posti Group

+ 358 50 349 3597

Timo.Nurmi@posti.com


Kati Lindholm

markkinointi- ja viestintäjohtaja

3stepIT

+358 40 5436978

kati.lindholm@3stepit.com


Ilkka Kalmanlehto tuottaja

Kotimaanapu +358 50 330 9308

ilkka.kalmanlehto@kirkkopalvelut.fi


Leena Piirto

viestintäjohtaja

Kirkkopalvelut, Kotimaanapu

+358 40 182 7264

leena.piirto@kirkkopalvelut.fi


DB Schenker on maailman johtavia kuljetus- ja logistiikkapalveluiden tarjoajia, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat maakuljetukset, lento- ja merikuljetukset sekä sopimuslogistiikan palvelut. Vuonna 2019 DB Schenkerin liikevaihto oli 17 miljardia euroa ja työntekijämäärä 76 200, joista Suomessa työskentelee noin 1400 henkilöä. Sitoutumalla YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin DB Schenker tekee mitattavia tekoja muun muassa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, edistää vastuullista kuluttamista ja tuotantoa sekä osallistuu kestävien kaupunki- ja yhteisörakenteiden kehittämiseen. www.dbschenker.com/fi


Avalon Oy on vuonna 1994 perustettu markkinointitoimisto, jonka erikoisosaaminen keskittyy kokonaisvaltaisen markkinoinnin suunnitteluun, teknologian ja modernin myyntityön yhdistämiseen sekä verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten kehittämiseen jatkuvana palveluna. Yritys työllistää 22 markkinoinnin asiantuntijaa Oulussa ja Helsingissä. www.avalon.fi


Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Ydinliiketoimintaamme kuuluvat postipalvelut, paketit, rahti ja logistiikkaratkaisut. Meillä on maan kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona. Toimimme kahdeksassa maassa. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli lähes 1,6 miljardia euroa ja työntekijöitä meillä on noin 21 000. www.posti.com


3 Step IT Oy: Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme toimimaan vastuullisemmin. 3stepIT on suomalainen, kansainvälisesti yli 20 vuotta toiminut IT-laitteiden elinkaaren hallintaan erikoistunut edelläkävijäyritys. Kokonaispalvelumme avulla asiakkaat voivat hallita it-laitteiden rahoitusta, käyttöä ja uusimista kustannustehokkaasti, läpinäkyvästi ja ympäristöystävällisesti. Olemme voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä konserni, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 682 miljoonaa euroa. Meillä on tytäryhtiöitä 10 maassa ja palveluksessamme on noin 400 työntekijää. Viihtyisä ja moderni pääkonttorimme sijaitsee Ruoholahdessa. fi.3stepit.com


Kotimaanapu auttaa nopeasti apua tarvitsevia kaikkialla Suomessa. Kotimaanavulle suunnatut rahalahjoitukset ohjataan tarvitseville kirkon diakoniatyön kautta. Kotimaanapu on yksi Kirkkopalvelujen palveluista. Kirkkopalvelut ry on hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja, hyväntekeväisyystoimija sekä seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö. Kirkkopalvelut tarjoaa Seurakuntaopistossa koulutusta 3500 opiskelijalle ja Valona-hyvinvoinnissa varhaiskasvatus-, lastensuojelu- ja vanhuspalveluja. Organisoimme Yhteisvastuukeräyksen sekä Kotimaanapu-, Ruoka-apu.fi- ja Vapaaehtoistyo.fi -palvelut. Lisäksi järjestämme Kirkkopäivät ja Tiekirkkotoimintaa. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys. Kirkkopalvelut työllistää 412 työntekijää, sen jäseninä on 318 seurakuntaa ja 81 järjestöä. Kirkkopalvelujen liikevaihto vuonna 2019 oli 38,1 miljoonaa euroa. www.kotimaanapu.fi

162 views

MEDIATIEDOTE 10.11.2020

JULKAISUVAPAA 10.11. klo 07


Kaikille kone -hyväntekeväisyyskonsertti pidetään 24.11. klo 20 alkaen Tavastialla Helsingissä yhteistyössä Radio Novan kanssa. Artistina konsertissa on Kasmir ja juontajana Esko Eerikäinen. Koronaepidemian vuoksi konsertti toteutetaan striimattuna. Konsertilla kerätään rahavaroja tietokoneiden hankkimiseksi vähävaraisille koululaisille ja opiskelijoille Kotimaanavun kautta.


Kaikille kone -kampanjan tavoitteena on varmistaa, ettei kukaan jää opinnoissaan jälkeen tietokoneen puutteen vuoksi. Opetushallituksen selvityksen mukaan keväällä 2020 noin 10 000 koululaiselta puuttui tietokone. Kaikille kone -kampanja on lahjoittanut jo yhteensä 2785 konetta niitä tarvitseville. Tuhansilla koululaisilla koneen puute hankaloittaa opiskelua edelleen. Konsertin lahjoitustuotoilla Kotimaanapu hankkii hyväkuntoisia koneita lahjoitettaviksi koululaisille ja opiskelijoille.


”Tuotantotiimimme tarttui mielellään Kotimaanavun tarjoukseen striimata Kaikille kone -kampanjan hyväntekeväisyyskonsertti Radio Novan alustalla. Tärkeä aihe puhuttaa toimittajiamme myös muilla radiokanavillamme. Juontaja Esko Eerikäinen on ihan messissä varojen keräämiseksi vähävaraisten koululaisten opintoihin kotioloissa, kertoo Bauer Median myyntipäällikkö Harri Holmström.


Kampanjassa on vapaaehtoisvoimin mukana joukko teknologiayrityksiä ja yhteiskunnan toimijoita. Tänä syksynä kampanjaa kannattelevat Bauer Media, 3 Step IT, Avalon, DB Schenker, Posti ja Kotimaanapu. Lisäksi Tukikummitsäätiö, Opetushallitus ja Kuntaliitto tukevat kampanjaa.


”Yhteistyöllä kampanjaan sitoutuneiden organisaatioiden kanssa toimitamme käytettyjä kannettavia tietokoneita niitä tarvitseville oppilaille. 3 Step IT on ollut mukana Kaikille kone -kampanjassa sen alusta alkaen vuodesta 2015. Kasmirin konsertti on mainio tapa kerätä rahavaroja yrityksiltä ja yksityisiltä tarvittavien lisäkoneiden hankkimiseen", kertoo 3 Step IT:n toimitusjohtaja Mika Enberg.


Käytännössä yrityskäytöstä poistuvat, hyväkuntoiset koneet kerätään, jonka jälkeen lahjoitetut laitteet kulkevat DB Schenkerin kyydillä 3 Step IT:lle tietoturvattaviksi. Tämän jälkeen laitteet lähtevät lahjoitusvaroilla hankituin käyttöjärjestelmälisenssein varustettuina Postin kuljettamina paikallisille yhteistyökumppaneille, jotka jakavat laitteet niitä tarvitseville. Kotimaanapu ohjaa tietokoneita kaikkein vähävaraisimmille ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille yhteistyössä seurakuntien diakoniatyöntekijöiden kanssa.


”Yli 100 000 suomalaislasta kasvaa perheessä, jossa toimeentulo jää laskennallisen köyhyysrajan alapuolelle. Voimme kaikki yhdessä olla varmistamassa, ettei yksikään nuori putoa kyydistä puuttuvien opiskeluvälineiden vuoksi”, vetoaa tuottaja Ilkka Kalmanlehto Kotimaanavusta.


Kaikille kone -kampanja käynnistyi alun perin jouluna 2015, jolloin pelialan tekijät saivat idean kerätä yrityksiltä käytettyjä tietokoneita oppilaille, joilla ei muuten ole varaa sellaisia hankkia. Kaikille kone -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.


Kasmirin konsertissa tiistaina 24.11. klo 20 haastatellaan kampanjaan sitoutuneiden yritysten edustajia, kerrotaan kampanjan etenemisestä ja videotervehdyksen lähettää lahjoituskoneen saanut. Konserttistriimi löytyy Radio Novan nettisivuilta, osoitteesta radionova.fi/kaikillekone. Kasmir on palkittu ja vetovoimainen artisti, jonka sooloura lähti nousuun Vadelmavene-hitin kautta.


Lahjoitukset voi tehdä kaikillekone.fi -sivuston kautta. Konsertin aikana lahjoitetaan MobilePaylla numeroon 10103. MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille, sitä käyttää jo yli 1,5 miljoonaa suomalaista.


#kaikillekone #kaikillekonekasmir www.kaikillekone.fi

Kuvapankki: www.kaikillekone.fi/medialle


Lisätietoa:


Kati Lindholm

markkinointi- ja viestintäjohtaja

3 Step IT Oy

+358 40 5436978

kati.lindholm@3stepit.com


Harri Holmström

myyntipäällikkö

Radio Nova/ Bauer Media

+358 050 67151

harri.holmstrom@bauermedia.fi


Ilkka Kalmanlehto tuottaja

Kotimaanapu +358 50 330 9308

ilkka.kalmanlehto@kirkkopalvelut.fi


Leena Piirto

viestintäjohtaja

Kirkkopalvelut

+358 40 182 7264

leena.piirto@kirkkopalvelut.fi


3 Step IT Oy: Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme toimimaan vastuullisemmin. 3stepIT on suomalainen, kansainvälisesti yli 20 vuotta toiminut IT-laitteiden elinkaaren hallintaan erikoistunut edelläkävijäyritys. Kokonaispalvelumme avulla asiakkaat voivat hallita it-laitteiden rahoitusta, käyttöä ja uusimista kustannustehokkaasti, läpinäkyvästi ja ympäristöystävällisesti. Olemme voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä konserni, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 682 miljoonaa euroa. Meillä on tytäryhtiöitä 10 maassa ja palveluksessamme on noin 400 työntekijää. Viihtyisä ja moderni pääkonttorimme sijaitsee Ruoholahdessa. www.fi.3stepit.com


Kotimaanapu auttaa nopeasti apua tarvitsevia kaikkialla Suomessa. Kotimaanavulle suunnatut rahalahjoitukset ohjataan tarvitseville evankelisluterilaisen kirkon diakoniatyön kautta. Kotimaanapu on yksi Kirkkopalvelujen palveluista. Kirkkopalvelut on hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja, hyväntekeväisyystoimija sekä seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö. Kirkkopalvelut tarjoaa Seurakuntaopistossa koulutusta 3500 opiskelijalle ja Valona-hyvinvoinnissa varhaiskasvatus-, lastensuojelu- ja vanhuspalveluja. Organisoimme Yhteisvastuukeräyksen sekä Kotimaanapu-, Ruoka-apu.fi- ja Vapaaehtoistyo.fi -palvelut. Lisäksi järjestämme Kirkkopäivät ja Tiekirkkotoimintaa. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys. Kirkkopalvelut työllistää 412 työntekijää, sen jäseninä on 318 seurakuntaa ja 81 järjestöä. Kirkkopalvelujen liikevaihto vuonna 2019 oli 38,1 miljoonaa euroa. www.kotimaanapu.fi

309 views
1
2