Korona-keväänä keräsimme 951 lahjoituskonetta ja 119 730 euroa

Kevään 2020 kampanja käynnistettiin maaliskuun lopulla, kun koronan vaikutukset koulunkäyntiin ja opiskeluun alkoivat toden teolla tuntua. Koulut ja oppilaitokset oli pääosin suljettu, mutta etäopiskeluun siirtyminen ei kaikilta sujunut ongelmitta: yhteydenpito opettajiin ja muihin oppilaisiin sekä tehtävien vastaanotto, tekeminen ja palauttaminen edellyttävät toimivaa teknologiaa. Ne oppilaat, joilla ei ollut käytössään tietokonetta, jäivät epätasa-arvoisessa asemassa.


Karkean arvion mukaan koneettomia koululaisia oli kymmeniä tuhansia.


Kevään kampanjan käynnistyessä 31.3.2020 tavoitteena oli kerätä 1 000 käytettyä tietokonetta ja 5 000 euroa rahalahjoituksina. Opetushallituksen kartoituksen mukaan koneettomia koululaisia oli kymmeniä tuhansia.


26.5.2020 menneessä ​konelahjoituksia oli saatu 951 kappaletta ja rahankeräys on tuottanut 119 730 euroa. Rahalahjoitukset käytetään lyhentämättöminä käytettyjen kannettavien tietokoneiden hankintaan ja nyt pystymme hankkimaan opiskeluun tarvittavat laitteet yli 1 500 oppilaalle ja opiskelijalle. Lahjoitusvaroin ostettujen koneiden lähettäminen vastaanottajille jatkuu syksyllä.


​Lämmin kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille!

KAMPANJAAN LAHJOITTANEET YRITYKSET

Boehringer Ingelheim Finland Ky, Cimos Oy, Dustin Finland Oy, Erica Partners Oy, Ernst & Young Oy, Fazer, Finnair Oyj, Fujitsu Finland Oy, Innofactor Software Oy, Kalevan Kukkatukku Oy, Kemira Oyj, LUT University, Metso Minerals Oy, MTV Oy, NF Techfleet, Outotec Oyj, TKV Finland Oy, QPR Software, Roschier Asianajotoimisto Oy, Samex Solutions Oy, Siili Solutions Oyj, SSAB Europe Oy, Suomikon Oy, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy, TietoEVRY Oyj, Veritas Eläkevakuutus Oy, Vincit Oyj, Wistec Training Oy

KEVÄÄN KAMPANJAN YHTEISTYÖKUMPPANIT

Posti, Tukikummit, Kuntaliitto, DB Schenker, Opetushallitus, Hewlett-Packard, Microsoft, Also, Elisa, Kone, Bauer Media Group, CGI ja Atea.

Recent Posts

See All